Mișcare și socializare în parc

🗓️ București – 14 Aprilie | 📍Parc Herăstrău ⏰ Ora 16:00 

Pentru cei care doresc să participe la ieșirile în aer liber îi aștept cu drag. Evenimentele sunt deschise tuturor oamenilor indiferent de vârstă, condiție fizică, cunoaștere, religie, sex sau culoarea pielii.   Astfel de participări sunt menite să aducă sănătatea minții și a trupului dar și să lege relații între oameni. Petrecerea timpului alături de oameni de calitate este o bucurie și aduce plus valoare fiecăruia dintre noi. De aceea vă rog ca la astfel de întâlniri să respectăm normele comportamentului în public (respect, ținută, politețe, etc.).
Pentru o mai bună ghidare atașez adresa punctului de întâlnire: Complex Herăstrău , Șos. Nordului nr. 7-9.
Link-ul locației:  https://goo.gl/maps/rHvBPGChe3Bea3T87

Importanța sportului pentru un echilibru perfect între viața profesională și viața personală. Practicarea activităților fizice active este recomandată pentru a contracara consecințele psihice și de sănătate ale pandemiei, în timp ce comportamentul sedentar nu are neapărat un efect asupra imunității. Pentru a funcționa în mod optim, corpurile noastre au nevoie de o nutriție bună, exerciții fizice, somn adecvat și niveluri de stres relativ scăzute. Acest lucru poate părea evident, dar toate acestea au de suferit atunci când munca începe să preia controlul. Mai mult timp dedicat locului de muncă în afara orelor de program înseamnă mai puțin timp pentru a lua decizii alimentare sănătoase, pentru a face mișcare și – din păcate, prea des – mai puțin timp pentru a dormi sau chiar pentru a vă bucura de o perioadă bună de relaxare seara.

Fiecare dintre acești factori poate avea un efect negativ semnificativ asupra rezervelor noastre interne de energie, ceea ce face dificilă găsirea motivației de a ne îngriji, mărind în continuare aceste efecte negative. Toată lumea știe că sportul aduce cu sine o gamă variată de beneficii organismului nostru, astfel încât se recomandă să facem mișcare zilnic, indiferent de vârsta pe care o avem și de încărcătura muncii noastre. Mișcarea fizică, pe lângă faptul că ajută la arderea grăsimilor din organism, ajută implicit și la eliminarea kilogramelor în plus și contribuie la reglarea greutății corporale. Mai mult, ne ajută în lupta împotriva stresului, anxietății și a depresiei, întărește mușchii, inima, ba chiar și întregul sistem cardio-respirator. Persoanele care fac sport și au o viață activă din punct de vedere fizic, au articulațiile foarte mobile, un echilibru bun al coloanei vertebrale și flexibilitate. Exercițiile fizice îmbunătățesc considerabil concentrarea psihică și ulterior, rezistența fizică. Mai mult, cercetătorii explică faptul că sportul ajută la creșterea respectului de sine și a încrederii în forțele proprii, consolidând astfel calitățile de lider.
Să nu uităm de faptul că sportul e bun și pentru a crește imunitatea, dar și pentru reglarea metabolismului, pentru eliminarea grăsimilor, toxinelor și impurităților.
Este un lucru știut că mersul pe jos are efecte unice asupra sănătății noastre, mai ales pentru cei care nu au timp să facă sport în adevăratul sens al cuvântului. Așadar, plimbările mai lungi pot avea efecte surprinzătoare asupra duratei și calității somnului.
Alte beneficii ale mișcării fizice: crește coeficientul de inteligență; lungește viața și îmbunătățește calitatea ei; aduce pozitivitate; întărește inima; pune sângele în mișcare; ne ajută să ne depășim limitele; ne dinamizează viața.

Concluzia este că sportul ar trebui să fie o parte esențială a vieții noastre, pentru că ne aduce o mulțime de beneficii și indiferent de natura lui, este o componentă foarte importantă!
Pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi!
Pentru cei care doresc, plimbarea se continuă cu o scurtă oprire la un restaurant din apropiere.