PROGRAME PERSONALIZATE
Am pregătit pentru tine programe personalizate, complexe, pentru a răspunde nevoilor tale. Pe parcursul programului vei beneficia de confidențialitate, de toată atenția și profesionalismul meu. Serviciile / sesiunile prestate se vor stabilii în funcție de urgențe, necesități și disponibilitate. Fiecare program ales va fi adaptat în funcție de istoricul medical, modul de viață (trecut, prezent și viitor), unicitate și nevoi, astfel încât să nu influențeze negativ fluxul vieții tale. Regăsești mai jos descrierea fiecărui program personalizat. Programele se pot desfășura la cabinet dar și online.
Noi vă oferim soluții la probleme voastre, prin următoarele programe:
Programul de sănătate; Programul de slăbit; Programul de întinerire; Programul de echilibrare emoțională; Programul pentru amplificarea capacităților de memorare; Program pentru relaxare;
Citește mai departe…. ⬇️
Programele încep printr-o consultanță cu durata 2-3 ore care presupune evaluarea medicală pentru o mai bună administrare a programului nutrițional, a dietelor, a ședințelor medicale, și psihologice conform fișei medicale individuale. Tot în cadrul acestei consultanțe sunt incluse evaluările psihologice și parapsihologie pentru a identifica blocajele mentale și emoționale (cauza), care stau la baza problemelor tale de sănătate dar și pentru a identifica blocajele karmice și energetice. Se stabilește, de comun acord un program care presupune respectarea unui plan de lucru care include crearea de noi obiceiuri, reprogramare mentală și exerciții pentru acasă cu scopul de a crea noi căi neuronale.
Program complet de sănătate (2 luni) – 1500 de euro
În cadrul programului vei afla despre importanța celui mai complex și complet program de sănătate care răspunde nevoilor tale actuale. Îți voi oferii soluțiile cele mai optime pentru rezolvarea problemelor de sănătate, plecând de la cauzele spirituale și energetice ce au declanșat afecțiunile trupești.
Pornind de la programul bază menționat mai jos, acesta poate fii personalizat în funcție de dezechilibrele energetice și emoționale, afecțiuni și istoricul medical.
Citește mai departe…. ⬇️
Câteva motive ca tu să comanzi acum programul de sănătate!
Stabilim care este ordinea, prioritatea de lucru asupra afecțiunilor pentru o refacere rapidă;
Dacă este cazul, adaptăm programul pe măsură ce avansăm în procesul de recuperare al sănătății;
Colaborarea și monitorizarea evoluției sunt necesare pe tot parcursul programului;
Plan de hidratare, alcalinizare și nutriție personalizat în funcție de vârstă, metabolism și afecțiuni;
Coaching pentru schimbarea programelor, convingerilor negative care au generat afecțiunea;
Ședințe de biorezonanță necesare pentru distrugerea capsulei micro-organismelor, paraziților dăunători sănătății;
Ședințe de biorezonanță pentru reechilibrare energetică, îndepărtarea energiilor negative și pentru refacerea aurei;
Nutriție inteligentă (suplimente) necesară pentru recuperarea și menținerea homeostaziei corpului;
Îndrumări sportive pentru optimizarea oxigenării celulare și pentru îmbunătățirea respirației.
Ajută la dobândirea și menținerea stării de sănătate, imunitate, hidratare, alcalinizare, deparazitare, detoxifiere, restabilește o buna funcționare a organelor. Programul de sănătate pe care îl promovăm oferă un algoritm de numai 8 săptămâni, iar pacienții au prezentat ameliorări ale bolilor oncologice, infecțioase, neurologice, alergii, digestive cât și restabilirea stării de homeostazie.
Câteva detalii despre acest program?
La baza acestui program de sănătate se află trei studii științifice, laureate cu Premiul NOBEL, care au dovedit că starea organismului se ameliorează în mediu ALCALIN. Primul studiu premiat in anul 1931 este cel al doctorului în medicină și psihologului german Otto Heinrich Warburg și prezintă legătura dintre mediul intern acid și dezvoltarea celulelor canceroase în corpul uman. Cel de-al doilea studiu, laureat în 1958, aparține specialistului american în genetica microbiană, Joshua Lederberg și are ca subiect paraziții corpului uman și efectele dezastruoase pe care le au asupra sănătății. Cel de-al treilea studiu, laureat în 2016, aparține lui Yoshinori Ohsumi, profesor la Institutul Tehnologic din Tokyo, care a câștigat premiul Nobel pentru Medicină. Cercetătorul japonez este specializat în biologie celulară. Premiul Nobel îi revine pentru descoperirile sale în domeniul mecanismelor autofagiei.
Datorită modului de viață stresant și imoral, viciile, poluarea mediului înconjurător (aerul, apa, solul), modificarea genetică a alimentelor sau nivelul ridicat de radiaţii de toate felurile la care suntem expuși în fiecare clipă, ne transformă corpul într-un depozit de toxine și aciditate (acidoza) care slăbesc puterea sistemului imunitar și facilitează instalarea bolilor. Când lăsăm să se acumuleze în corp aciditate și toxine, ne scădem atât de mult frecvența energetică a corpului, încât vindecarea problemelor de sănătate devine un obiectiv din ce în ce mai greu de realizat. Atunci ne îndreptăm speranța către metode și remedii terapeutice complementare, revoluționare, cum este acest program. Programul de sănătate te învăță cum să dobândești echilibrul energetic, echilibrul emoțional și sănătatea Ființei Umane, prin ședințe de psihologie și parapsihologie dar și prin hidratare, alcalinizare, deparazitare și detoxifiere. APA reprezintă sursa primordială a susținerii și menținerii vieții pe planetă. Omul este dependent de apă, pentru că 70 % din corpul său este alcătuit din apă. Este extrem de important ca apa pe care o furnizăm corpului să fie benefică și să îndeplinească acele calități care să ne ajute organismul să funcționeze în parametri săi normali. Rolul apei pentru organismul nostru este foarte important, întrucât toate procesele metabolice se desfășoară în exclusivitate în mediu lichid. Sângele, limfa, lichidul intercelular și intracelular, saliva, transpirația, sucul gastric, bila, urina conțin apă în care sunt prezenți diverși metaboliți. Apa pe care o consumăm în fiecare zi nu mai are o structură identică cu cea de care are nevoie organismul uman, iar acest aspect produce mari dificultăți în funcționarea organismului, de la nivel de celulă, până la organe și sisteme anatomo-funcționale. Ce să mai vorbim de faptul că mulți dintre noi au înlocuit apa de băut cu băuturi carbogazoase sau alcoolice, cafea, ceai, sucuri îmbuteliate care conțin conservanți, coloranți sau alți aditivi de sinteză și care contribuie mai mult la eliminarea rapidă a apei conținute, decât la asimilarea acesteia, producând un șir de dezechilibre bio-chimice. Ființa umană a fost concepută ca organism alcalin, iar cea mai mare amenințare pentru rezerva lui alcalină o reprezintă excesul de proteine și reziduurile acide ce nu pot fi eliminate. Apa, este indicat să aibă un pH alcalin, un potențial de oxido-reducere negativ, să conțină mineralele specifice organismului și să aibă o structură care să îi permită penetrarea cu ușurință a membranei celulare.
Mulți dintre noi cred că boala de care suferă este o problemă care-l privește în primul rând pe medicul la care apelează, pentru că așteaptă ca de la el să le revină sănătatea pe care și-au pierdut-o. Unul de aspectele pe care omul le trece în plan secundar atunci când este vorba despre păstrarea sănătății este cel legat de cantitatea de toxine pe care le conține corpul său, toxine ce provin de la paraziți și din alimentația greșită de zi cu zi. Noi, oamenii, suntem ființe intens parazitate. Trupul uman este suficient de mare pentru a furniza adăpost și hrană unei cantități între 3 și 5 kg de paraziți. Există sute de tipuri de musafiri nepoftiți care trăiesc în intestine, limfă și chiar organe – de la dimensiuni foarte mici, microscopice, până la câțiva zeci de centimetri. Acești paraziți produc și eliberează in organism toxine specifice, care se adaugă celor pe care omul și le administrează singur prin aerul, apa și hrana poluată, incluzând aici tutunul, alcoolul, drogurile. În general, efectul toxinelor în organismul uman este devastator: reduc capacitatea sa de funcționare normală și de vindecare, provocând leziuni la nivel celular, distrugând țesuturi și organe și agravând afecțiunile deja existente.
Într-un organism plin de toxine se mențin dezechilibrele energetice, metabolice și glandulare care perturbă structurile funcționale, nu doar la nivelul corpului fizic, ci și al corpului mental și spiritual. DEPARAZITAREA și DETOXIFIEREA ajută la curățarea organismului de toxinele acumulate de acesta.
Program pentru echilibrare emoțională (2 luni) – 1500 de euro
Echilibrul emoțional reprezintă starea de conștientizare și de gestionare a emoțiilor. Emoțiile sunt vitale pentru bunăstarea fiecărei persoane deoarece determină starea sănătății mintale precum și experiențele pe care acesta le are. Practic, echilibrul emoțional se referă la obținerea echilibrului dintre sentimentele plăcute și neplăcute. Desigur, nu există o formulă perfectă pentru fiecare situație în parte, dar un adult echilibrat din punct de vedere emoțional va gestiona eficient, de cele mai multe ori, tot felul de situații dificile.
Citește mai departe…. ⬇️
Câteva motive pentru care tu să comanzi acum programul! Câteva detalii ? Echilibrul emoțional ca stabilitate emoțională. Echilibrul emoțional ca stare de mulțumire de sine. Emoțiile participă în mod activ la alegerea, atenția, eficiența și viața ființei umane la modul general, prin activarea și declanșarea reacțiilor neurovegetative de intensități diferite. Aplicând programul de echilibrare emoțională, vei restabilii echilibrul deja afectat, starea ta de bine se îmbunătățește și implicit sănătatea este restabilita nefiind nevoie sa suportam consecințele negative sau sa ajungem să utilizam tot felul de medicamente.
Stabilim care este ordinea, prioritatea de lucru asupra echilibrării emoționale pentru o recuperare rapidă;
Dacă este cazul, adaptăm programul pe măsură ce avansăm în procesul de recuperare al echilibrului;
Colaborarea și monitorizarea evoluției sunt necesare pe tot parcursul programului;
Plan de hidratare, alcalinizare și nutriție personalizat în funcție de vârstă, metabolism și afecțiuni;
Coaching pentru schimbarea programelor, convingerilor negative care se află la baza dezechilibrelor energetice și emoționale;
Ședințe de biorezonanță necesare pentru distrugerea capsulei micro-organismelor, paraziților dăunători echilibrului energetic și emoțional;
Ședințe de biorezonanță pentru reechilibrare energetică, îndepărtarea energiilor negative, refacerea corpurilor subtile (corpul subtil mental) și pentru refacerea aurei;
Nutriție inteligentă (suplimente) necesară pentru recuperarea și menținerea echilibrului emoțional;
Îndrumări sportive pentru optimizarea oxigenării celulare și pentru îmbunătățirea stării de echilibru și armonie.
1. Înlătură stările de anxietate și stările depresive; obezitatea, sedentarism, , agresivitate,
2. Contribuie la excluderea dependențelor;
3. Îmbunătățește tonusul cât și starea de sănătate;
4. Te vei integra mai repede și mai ușor în mediul social;
5. Înlătură fobiile, adicțiile și sedentarismul;
6. Te ajută să înlături kilogramele în plus, prevenind obezitatea;
7. Este necesar pentru excluderea insomniilor;
8. Adaptarea la starea de boală/acceptarea ideii de moarte;
9. Amplifică capacitatea de memorare;
10. Te ajută să exprimi copilul interior, să trăiești în prezent acceptând provocările vieții;
A fi un om echilibrat este un deziderat important.
Auzim tot mai des vorbindu-se despre o dietă echilibrată, un stil de viață echilibrat sau lipsa exceselor. Cuvântul “echilibru” a devenit sinonim cu pozitivitatea. Una dintre cele mai importante laturi psihologice din viața unui om este cea afectivă. Din acest motiv, una dintre cele mai importante forme de echilibru este cel emoțional sau afectiv.
Din perspectivă psihologică, echilibrul emoțional este o condiție a funcționalității sociale, a sănătății fizice, psihologice și atitudinale. O caracteristică a echilibrului în general și a celui emoțional în particular este aceea că tinde să fluctueze și să se schimbe, în funcție de situațiile psihosociale la care este expus omul. Putem privi echilibrul emoțional din trei perspective: ca rezultat al vieții de zi cu zi, ca stabilitate afectivă sau ca mulțumire de sine. Din această perspectivă, putem compara echilibrul emoțional cu o baterie de telefon mobil; așa cum telefonul are nevoie de încărcător pentru a acumula energie, și noi avem nevoie să ne încărcăm, echilibrăm și calibrăm emoțional, pentru că stresul și presiunile la care suntem supuși zi cu zi acționează ca un consumator și ne pot dezechilibra. De aceea, oamenii folosesc uneori expresia “îmi încarc bateriile” cu referire la refacerea echilibrului emoțional. Iar din această perspectivă, este foarte important să conștientizăm care sunt încărcătoarele noastre de echilibru emoțional. Modurile de încărcare sunt specifice fiecărei persoane în parte. Poate fi vorba despre activitatea sportivă preferată, o plimbare în parc, un concediu reușit, interacțiunea cu un om plăcut sau parcurgerea unei cărți bune. Toate acestea acționează exact ca încărcătorul telefonului care adaugă energie în baterie.
De cealaltă parte, există consumatorii de energie reprezentați de factorii de stres social și de situațiile care generează presiune psihologică și emoțională. Aceștia descarcă bateriile emoționale ale unei persoane. De aceea, când ești în concediu sau ești implicat într-o activitate plăcută tinzi să spui “Sunt Zen”, pentru că îți simți bateriile emoționale încărcate, iar când ești stresat la birou sau ești supus presiunii parcă simți că îți pierzi controlul și ai reacții exagerate, de autosabotare ori egocentrism. Când presiunea emoțională și stresul sunt la cote ridicate e nevoie de ceea ce în psihologie se numește catharsis, adică o descărcare emoțională controlată. În lipsa controlului conștient, această descărcare va avea loc prin reacții spontane. De aceea unii oameni își pierd controlul emoțiilor sub diferite forme sau manifestări – plâng din senin, devin agresivi aparent fără motiv etc.
Structura afectivă a omului este precum un balon. Pe măsură ce se umflă, pereții devin tot mai subțiri, iar riscul de explozie crește. Catharsisul sau descărcarea emoțională controlată necesită ca oamenii să conștientizeze care sunt supapele lor de presiune emoțională și să dezumfle, din când în când, acest balonul aflat în tensiune. O supapă de presiune emoțională poate fi reprezentată de orice activitate plăcută care elimină stresul și presiunea și oferă senzația de Zen.
Mai putem privi echilibrul emoțional ca pe o stare de inerție și stabilitate emoțională, fără mari fluctuații atitudinale sau comportamentale. Cu alte cuvinte, lipsa comportamentelor extreme și a exceselor de tip bipolar. Asta presupune ca persoana respectivă să nu aibă accese depresive ori maniacale cu tendințe agresive sau submisive. Dezechilibrul emoțional caracterizat de instabilitate cu grad ridicat distruge relațiile profesionale și personale. Problemele de la locul de muncă, performanțele profesionale scăzute și caracterul dificil al oricărei interacțiuni sociale va tinde să izoleze acea persoană.
Echilibrul emoțional mai poate fi privit și ca o stare de armonie între ceea ce vrei și ceea ce ai, între dorință și realitate. Altfel spus, dacă ești un om care îmbină eficient idealul cu realul și un om care nu vrea ceea ce nu poate avea, ești un om echilibrat. Viața e ca un joc de puzzle. Dacă lipsesc foarte multe piese, imaginea generală nu se poate întrevedea și se instalează senzația de haos și dezordine.
Echilibrul emoțional apare de la sine atunci când cele mai multe piese din puzzle-ul vieții unei persoane sunt la locul lor, contribuind la imaginea de ansamblu.
Program pentru scădere ponderală (3 luni) – 1800 de euro
Slăbitul o dată pentru toată viața este dorința oricărei persoane care are probleme cu greutatea. Pierderea kilogramelor în plus trebuie să fie un proces sănătos. Am să vă dezvălui o metodă cu efecte garantate, unde autorii principali sunt mintea, energia și emoția ta. Un program de slăbit corect are cinci etape componente principale. Etapele se pot realiza în principal prin corectarea sau schimbarea gândurilor, emoțiilor, energiilor, a comportamentelor alimentare (nutriția) și a modului de viață.
Citește mai departe…. ⬇️
Cele 7 motive ca tu să comanzi acum programul de slăbit! O metoda corectă de scădere ponderală presupune un mod de viață care necesită un interval de timp (minim 3 luni) pentru dezvoltarea unor noi căi neuronale, noi obiceiuri, care să răspundă nevoilor tale actuale. Spre deosebire de slăbirea accelerată, cea lentă permite cu adevărat îmbunătățirea constantelor biologice și a funcției organelor afectate de kilogramele în plus și, cel mai important, previne reacumularea acestora la finalul perioadei de dietă (efectul yo-yo).
Stabilirea obiectivului (greutatea corporală dorită);
Adaptarea planului de nutriție personalizat pentru reechilibrarea metabolismului și pentru reglarea greutății corporale;
În funcție de greutatea obținută săptămânal, programul și planul alimentar se adaptează pentru atingerea obiectivelor;
Colaborarea și monitorizarea evoluției sunt necesare pe tot parcursul programului;
Plan de hidratare, alcalinizare și nutriție personalizat în funcție de greutate, vârstă și afecțiuni;
Coaching pentru înlăturarea blocajelor și a convingerilor limitative, care stau la baza kilogramelor în plus;
Ședințe de biorezonanță necesare pentru înlăturarea surplusului de kilograme;
Ședințe de biorezonanță pentru reechilibrare energetică, îndepărtarea energiilor negative și pentru refacerea aurei;
Nutriție inteligentă (suplimente) necesară pentru înlăturarea surplusului de kilograme și pentru homeostazia corpului;
Îndrumări sportive pentru echilibrarea metabolismului și pentru oxigenare celulară.
1. Este un lucru benefic pentru sănătatea ta, pentru că excesul de greutate poate avea efecte negative asupra organismului, poate favoriza apariția anumitor boli cum ar fi diabetul, cancerul sau afecțiunile cardiovasculare;
2. A slăbi pentru a-ți mări stima de sine, pentru a te simți mult mai bine, atât din punct de fizic, cât și psihic;
3. Te ajută să devii mai în formă, mai activ și poți să te miști mai ușor. Te vei simți mult mai ușor și vei obosi mai greu;
4. Pentru satisfacția atingerii unor obiective pe care ți le propui îți oferă un sentiment de împlinire și o stare generală de bine;
5. Pentru a elimina stresul, ajutându-te să te simți mai relaxat;
6. Pentru a purta ce haine dorești, astfel încât îți îmbunătățești și starea de spirit;
7. Pentru creșterea întregului tău potențial energetic – atunci când corectezi dezechilibrele energetice și îți armonizezi corpurile subtile prin medicină energetică (biorezonanță) reușești să îți ridici vibrația astfel încât să atragi în viața ta oameni, evenimente și situații pe același nivel vibrațional.
Program pentru întinerire (4 luni) – 2200 de euro
Sentimentul tinereții ține oamenii în viață. Oricine vrea să arate bine, indiferent de vârstă, iar acest lucru este realizabil urmând un mod de viață sănătos, punând preț pe starea de sănătate a trupului, a minții și pe stoparea efectelor îmbătrânirii. Tinerețea nu ține neapărat de vârsta reală ci de vârsta psihologică iar a rămâne tânăr poate să fie în legătura cu starea de spirit, cu trăirile și împlinirile tale. La baza menținerii tinereții stau obiceiurile sănătoase.
Citește mai departe…. ⬇️
Cele 13 motive ca tu să comanzi acum programul de întinerire! Care sunt obiceiurile sănătoase necesare dobândirii și menținerii tinereții?
Stabilirea obiectivului (întinerirea și încetinirea procesului de îmbătrânire);
Adaptarea planului de nutriție personalizat pentru reechilibrarea metabolismului necesar procesului de întinerire;
Colaborarea și monitorizarea evoluției sunt necesare pe tot parcursul programului;
Plan de hidratare, alcalinizare și nutriție personalizată;
Coaching pentru înlăturarea blocajelor și a convingerilor limitative, care se află la baza procesului de îmbătrânire;
Ședințe de biorezonanță pentru reechilibrare energetică, îndepărtarea energiilor negative și pentru refacerea aurei;
Ședințe de biorezonanță necesare pentru refacerea țesuturilor din organism;
Nutriție inteligentă (suplimente) necesară pentru refacerea țesuturilor;
Îndrumări sportive pentru echilibrarea metabolismului și pentru oxigenare celulară necesară procesului de întinerire.
1. O imagine atrăgătoare vă creează o stare pozitivă și crește stima de sine, încredere și siguranță;
2. Vei începe ziua cu un tonus bun;
3. Regenerare celulară și refacerea țesuturilor;
4. Contribuie la sănătatea oaselor și a articulațiilor, atenuează inflamațiile articulare;
5. Refacerea cartilajelor și totodată crește gradul de lubrifiere;
6. Prevenirea unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, artroza, osteoporoza, guta sau osteoartrita;
7. Contribuie la sănătatea sistemului circulator, respirator, muscular și gastrointestinal;
8. Participă la încetinirea proceselor de îmbătrânire a creierului, menținând active căile neuronale;
9. Îmbunătățește vederea;
10. Menține pielea întinsă și previne apariția ridurilor, împiedică apariția celulitei și a vergeturilor;
11. Reduce efectele nocive ale factorilor externi asupra pielii și ajută la cicatrizarea mai rapidă și mai eficientă a dermei;
12. Regenerarea și hidratarea corespunzătoare a părului, dar și în ceea ce privește creșterea și sănătatea unghiilor;
13. Facilitează creșterea întregul tău potențial mental și energetic;
Cei care rămân activi și sociali vor părea și altora mai tineri și mai vibranți decât cei sedentari.
Odihna suficientă. Somnul este starea fiziologică de repaus complet în care organismul se reface pentru a-și relua activitatea zilnică, fiind necesar oricărui individ. Somnul suficient întărește sistemul imunitar, vindecă și contribuie la regenerarea țesuturilor (prin eliberarea unor hormoni) și previne apariția cearcănelor, păstrând pielea elastică și fermă.
Hidratarea cu apa biodisponibilă. Corpul nostru are nevoie de apă de calitate pentru a rămâne sănătos și pentru a se menține în forma de vârf.
Detoxifierea și îndepărtarea plăcii mucoide de la nivelul intestinului restabilește absorbţia corespunzătoare a elementelor nutritive din alimentele de către organism.
Optați pentru o dietă variată. Dieta sănătoasă, purifică, detoxifică și alcalinizează corpul.
Nutriție inteligentă. Puneți preț pe suplimentele alimentare care au avantaje multiple: încetinesc procesul de îmbătrânire, corectează deficitele care apar odată cu vârsta (colagen, acid hialuronic, elastina, etc.)
Mișcarea si condiția fizică bună. Activitatea fizică crește metabolismul, îmbunătățește rezistența inimii și sănătatea mintală, ajută la îmbunătățirea flexibilității, la eliminarea toxinelor, și chiar la întinerirea pielii.
Reducerea stresului. Stresul fie că este ocazional, fie continuu și poate provoca o îmbolnăvire prematură.
Cosmetica și îngrijirea personală. Folosiți un parfum tineresc, aplicați un machiaj premium pentru a evidenția frumusețea si strălucirea pielii feței. Manichiură ireproșabila căci o bună întreținere a unghiilor contribuie la crearea unui aspect fizic îngrijit și mai tânăr.
O metoda corectă de întinerire presupune un mod de viață care necesită un interval de timp (minim 4 luni) pentru dezvoltarea unor noi căi neuronale, noi obiceiuri, care să mențină procesul de întinerire.
Program pentru amplificarea capacităților de memorare (2 luni) – 1500 de euro
Memoria este procesul psihic cognitiv superior (logic sau intelectual) prin intermediul căruia au loc întipărirea, păstrarea și reactualizarea experiențelor și a informațiilor.
Memoria are un rol fundamental în viața psihică, reflectând trecutul, oferind posibilitatea re-utilizării întregii experiențe trecute și prezente, contribuind la asigurarea continuității între ceea ce a fost și ceea ce va fi. Omul are memorie senzorială, prin care informația intră în câmpul perceptiv și ajunge în creier.
Citește mai departe…. ⬇️
Cele 10 motive ca tu să comanzi acum programul de amplificare a capacităților de memorare! Informația este stocată în memoria pe termen scurt sau memoria de lucru, care are o capacitate limitată între 7 – 9 elemente. Apoi aceasta poate fi transferată în memoria pe termen lung care este de mai multe tipuri: semantică, unde sunt reținute concepte, episodică, unde rămân experiențele proprii, memorie explicită și implicită sau procedurală. În funcție de tipul informației, aceasta ajunge să fie stocată în una dintre cele enumerate mai sus. Memoria împinge cunoașterea mai departe, deoarece fără memorie omul ar trăi într-un continuu prezent. Orice stimul care ar acționa asupra sa, i s-ar părea în permanență nou, nu ar avea posibilitatea valorificării rezultatelor cunoașterii sale anterioare, acestea trebuind reluată de fiecare dată de la început. Fără memorie toate comportamentele și activitățile inteligente ale omului (cunoașterea, învățarea, munca, creația, etc) nu ar fi posibile. Un lucru nou sau o amintire este percepută diferit la fiecare vârstă, iar aici intervin caracteristicile memoriei. Memorie asociativă – memorând informația împreună cu contextul; de aceea un stimul ne poate evoca o întreagă amintire. Memoria activă – memorăm în funcție de implicarea emoțională, deci reținem mai bine informațiile când le asociem cu o emoție, fie că aceasta este negativă sau pozitivă, de aceea de foarte multe ori nu ne amintim informații factuale, ci cum ne-am simțit. Memoria selectivă – depinde de motivație, este și relativ fidelă, fiindcă de fiecare dată când rememorăm o informație, aceasta e reconstruită în funcție de starea pe care o avem în momentul respectiv. Aspectul acesta este extrem de important și ne ajută să înțelegem de ce apar erori în momentul în care trebuie să ne reamintim ceva. Rememorarea este influențată și de cunoașterea, emoțiile și ideile pe care deja le avem, memoria implicând atât construcție, cât și reconstrucție. Noile amintiri nu necesită alți neuroni, ci crearea de legături între cei existenți deja. În momentul în care reținem ceva, un grup de neuroni formează o rețea care va fi activată de fiecare dată când repetăm acel lucru. Neuronii conectați împreună sunt activați împreună. Aspectul acesta este extrem de important și ne ajută să înțelegem de ce apar erori în momentul în care trebuie să ne reamintim ceva. Înainte de învățare, conexiunea dintre neuroni e slabă, iar neuronul presinaptic secretă neurotransmițători spre cel postsinaptic în momentul în care are loc un potențial de acțiune suficient de puternic. În timpul învățării, neuronii devin din ce în ce mai ușor de conectat. Stresul, spre exemplu, joacă un rol important deoarece în timpul reacției, în creier sunt eliberați glucocorticoizi, hormoni specifici, iar o enzima ajută receptorii să reacționeze mai rapid. Acest aspect este valabil atât pentru amintirile pozitive, cât și pentru cele negative. Pentru a memora mai ușor, este de ajutor în primă fază să ne folosim voința, să fixăm scopuri, să asociem informațiile și să le învățăm logic, să structurăm materialul de memorat și să creștem progresiv cantitatea. Este important să avem un grad de implicare ridicat, să cunoaștem relevanța pentru care învățăm și să asociem materialul cu elemente pozitive. Deci, cu cât repetăm mai mult o informație, cu atât cresc șansele să rămână mai mult în memoria noastră, iar din ce învățăm să dăruim mai departe oamenilor. Uitarea are cauze diferite (psihologice, fiziologice) și ritmuri diferite la vârste diferite. Cel mai eficient mod de combatere a uitării este repetiția.
Stabilirea obiectivului (memorare calitativă și rapidă);
Adaptarea planului de nutriție personalizat pentru reechilibrarea metabolismului și pentru amplificarea capacității de memorare;
În funcție de rezultatele obținute programul se adaptează pentru atingerea obiectivelor (focusare și memorare);
Colaborarea și monitorizarea evoluției sunt necesare pe tot parcursul programului;
Plan de hidratare, alcalinizare și nutriție personalizată;
Coaching pentru înlăturarea blocajelor și a convingerilor limitative, care se află la baza lipsei de focusare și memorare;
Ședințe de biorezonanță necesare pentru amplificarea memorie;
Ședințe de biorezonanță pentru reechilibrare energetică, îndepărtarea energiilor negative și pentru refacerea aurei;
Nutriție inteligentă (suplimente) necesară pentru memorie;
Îndrumări sportive pentru echilibrarea metabolismului și pentru oxigenare celulară necesară memoriei.
1. Economisești timp;
2. Vei reține mai repede și mai mult;
3. Redescoperi plăcerea de a învăţa, dragostea de cărți și de studiu profund;
4. Corecta deprinderile greşite de învățare;
5. Pentru a elimina stresul, ajutându-te să te simți mai relaxat;
6. Accelera dezvoltarea intelectuală;
7. Te ajută să ai o stare de sănătate mai bună, mai ales în ceea ce privește creierul;
8. Participă la încetinirea proceselor de îmbătrânire a creierului, menținând active căile neuronale;
9. Ajută să avem interacțiuni de calitate cu cei din jur;
10. Facilitează creșterea întregului tău potențial mental și energetic;
O metoda corectă de amplificare a capacităților de memorare presupune un mod de viață care necesită un interval de timp (minim 2 luni) pentru dezvoltarea unor noi căi neuronale, noi obiceiuri, care să răspundă nevoilor tale actuale pentru un studiu de calitate.
Program pentru relaxare (2 luni) – 1200 de euro
Relaxarea este obținerea unei destinderi prin controlul conștient al tonusului fizic și mintal cu scopul de a calma tensiunile interne și de a consolida echilibrul mintal al omului. Ea permite, utilizând interacțiile fizicului și psihicului, să se atingă o situație de bunăstare și plenitudine. Relaxare ajută corpul să se odihnească după ce a depus efort atât intelectual cât și fizic, reduce din anxietate, elimină din stările negative și crește puterea de autocontrol. Ei bine, dacă vrei să fii o persoană sănătoasă, trebuie să-ți faci timp pentru relaxare.
Citește mai departe…. ⬇️
Ce înseamnă răspunsul la relaxare? Răspunsul la relaxare este o denumire pentru ceea ce se întâmplă în corp atunci când sistemul nervos parasimpatic este responsabil de funcțiile organismului. Această parte a sistemului nervos reglează activitatea organelor și a glandelor în timp ce persoana se află în repaus. Răspunsul tău de relaxare începe atunci când te simți în siguranță și poate bloca efectele răspunsului corpului la stres. Aceste schimbări sunt bune pentru sănătatea fizică, dar și pentru cea mentală. Stresul declanșează activitate în sistemul nervos simpatic, care este responsabil de funcțiile corpului în situații periculoase. Acest răspuns de „luptă sau fugi” trimite hormoni numiți catecolamine pentru a accelera ritmul cardiac. Relaxarea anunță corpul că este bine să economisească energie. Sistemul parasimpatic preia ștafeta și eliberează un hormon numit acetilcolină, care încetinește ritmul cardiac. Hormonii stresului pot accelera ritmul cardiac și pot îngusta vasele de sânge, situație care poate crește temporar tensiunea arterială. Opusul se întâmplă atunci când te relaxezi. Dacă ai tensiune arterială crescută, metodele de relaxare, cum ar fi meditația, te pot ajuta să gestionezi stresul și să reduci riscul de boli de inimă. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la medicamente! Dacă medicul ți-a prescris tratament medicamentos pentru hipertensiune, acesta trebuie urmat îndeaproape. Atunci când stresul provoacă reacția de „luptă sau fugi”, digestia este oprită pe măsură ce sângele se deplasează către mușchii mai mari. Relaxarea inversează acest proces și, în plus, scade inflamația care poate produce daune intestinelor. Stresul joacă un rol în multe probleme digestive, cum ar fi sindromul colonului iritabil. Tehnicile de calmare, cum ar fi respirația profundă sau meditația, pot ajuta la gestionarea simptomelor. Când o persoană se sperie, cei din jur tind să îi spună să respire adânc și rar. Există un motiv întemeiat pentru acest lucru: când ești stresat, respirația se accelerează fără să-ți dai seama. Respirația prea rapidă poate duce la niveluri scăzute de dioxid de carbon în sânge, ceea ce te poate face să te simți amețit și slăbit, însă relaxarea conștientă încetinește ritmul de respirație. Corpul tinde să se rigidizeze, să se înțepenească atunci când te simți amenințat, indiferent dacă este vorba de o amenințare concretă, fizică (cum ar fi un câine care îți iese în față lătrând) sau de o amenințare abstractă, cum ar fi un termen limită pe care îl ai la serviciu. De obicei, și mușchii se relaxează atunci când te calmezi. Însă stresul de lungă durată poate face ca mușchii să fie tensionați aproape tot timpul, ceea ce poate duce la alte neplăceri, precum unele dureri de spate. Relaxarea nu te scapă de dureri, dar poate reduce intensitatea acestora. Relaxarea determină creierul să elibereze endorfine, substanțe chimice care acționează ca analgezice naturale. Studiile arată că unele tehnici de relaxare, cum ar fi meditația, pot diminua durerea asociată cu afecțiuni precum fibromialgia, migrenele, durerile pelvine cronice și sindromul intestinului iritabil. Hormonii de stres pot crește glicemia, iar dacă suferi de diabet, efortul necesar pentru a-ți gestiona starea îți poate amplifica stresul. Relaxarea te poate ajuta să controlezi mai ușor glicemia dar, atenție, nu poate lua locul medicamentului. Pentru a te relaxa, ia în calcul unele exerciții fizice pe care să le efectuezi în mod regulat și străduiește-te să dormi suficient. De folos îți pot fi și unele practici de relaxare, cum ar fi meditația sau yoga. Stresul de lungă durată îngreunează misiunea organismului de a lupta împotriva infecțiilor, însă relaxarea profundă poate ajuta sistemul imunitar să se echilibreze. Te poți apropia de acest echilibru cu ajutorul unor tehnici precum relaxarea musculară progresivă care presupune să încordezi și apoi să relaxezi toți mușchii mari, unul câte unul. Este și mai important să înveți să îți gestionezi grijile pe măsură ce înaintezi în vârstă, deoarece funcția imunitară scade în mod natural în timp. Uneori, s-ar putea să nu poți dormi chiar și atunci când ești obosit. Această stare paradoxală este un semn că te afli încă în modul „luptă sau fugi”. Tehnicile de relaxare, cum ar fi respirația profundă, te pot ajuta să îți activezi răspunsul la relaxare. Pentru a obține un somn odihnitor poți încerca și un supliment alimentar pe bază de ingrediente din plante, cum ar fi valeriană, floarea pasiunii, roiniță și mentă.
Oricât ai fi de activ de felul tău, ai nevoie regulat de relaxare, deoarece corpul funcționează mai bine după astfel de momente. Printre altele, relaxarea influențează pozitiv tensiunea arterială, digestia și respirația.Ritmul cardiac încetinește când ești relaxat?
Tensiunea arterială scade când te relaxezi?
Digestia se îmbunătățește odată cu relaxarea?
Când ești relaxat, respirația se reglează?
Mușchii se odihnesc când te relaxezi?
Relaxarea reduce intensitatea durerilor?
Relaxarea ajută la controlul glicemiei?
Relaxarea ajută la echilibrarea sistemului imunitar?
Dormi mai bine atunci când ești relaxat?