Imunitatea este cea mai de preț funcție a sistemului imunitar în menținerea sănătății întregului organism, iar de-a lungul timpului s-a observat că imunitatea joacă un rol extrem de important inclusiv în încetinirea procesului de îmbătrânire.


Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de alupta împotriva bacteriilor și virusurilor astfel încât să se mențină sănătos și de a face diferența între celulele proprii și cele străine, iar acest lucru se realizează prin intermediul sistemului imunitar, sistem complex alcătuit din mai multe elemente, care prin buna funcționare asigură o imunitate crescută organismului.

Imunitatea este cea mai de preț funcție a sistemului imunitar în menținerea sănătății întreegului organism, iar de-a lungul timpului s-a observat că imunitatea joască un rol extrem de important inclusiv încetinirea procesului de îmbătrânire.

Chiar mai mult de atât, încă de la naștere organismul își dezvoltă imunitatea, care are scopul de protecție împotriva virușilor, microbilor și bacteriilor dăunătoare. Treptat mecanismul congenital de apărare se cumulează cu cel obținut în timpul vieții. Acest lucru este în teorie, însă de multe ori se întâmplă total diferit. Din cauza alimentației incorecte, intoxicațiilor, fumatului, afecțiunilor cronice și a stresului, imunitatea slăbește și nu face față factorilor exteriori dăunători. De aici pornesc îmbolnăvirile repetate și slăbiciunile.

Mediul toxic în care trăim și stilul de viață actual pot afecta imunitatea organismului, de aceea este bine să știm că există o serie de tehnici și alimente pentru imunitate care pot crește remarcabil capacitatea proprie de apărare a organismului.

Funcțiile de bază ale sistemului imunitar sunt următoarele:

  • Neutralizarea bacteriilor, virusurilor, paraziților și fungilor care pătrund în organism și îndepărtarea acestora.
  • Identificarea și neutralizarea substanțelor dăunătoare din mediul înconjurător.
  • Lupta împotriva propiilor celule ale organismului, care și-au schimbat structura din cauza unei afecțiuni.

Sistemul imunitar poate fi influențat de stilul de viață pe care îl avem. Alegerile alimentare, sportul, suplimentele, remediile naturale reprezintă câteva metode prin care imunitatea poate fi stimulată.

”Cea mai mare glorie nu o dobândești atunci când nu ești doborât, ci atunci când te ridici după ce ai căzut.” – Confucius

Când imunitatea organismului este slabă, unele infecții sunt generate în lanț, iar când organismul nu face față anumitor afecțiuni, acestea trec în forma cronică. Se știe că unul dintre cele mai importante motive ale deficitului imunitar este metabolismul ”leneș”, care împiedică asimilarea substanțelor nutritive necesare și eliminarea toxinelor. Astfel, activarea schimbului de substanțe în organism este una din condițiile principale pentru protejarea sistemului imunitar. Capacitatea de refacere a celulelor imunitare, a resurselor energetice ale organismului și utilizarea”Immunity Pack” poate reprezenta o alternativă foarte bună pentru aceste procese.

Pentru înregistrarea și achiziționarea programului de sănătate - CLICK  AICI

 

error: Content is protected !!