Teatrul Național București

Memoria apei  – Sala Pictură

🗓️ București – 28 Mai |📍Teatru Național București ⏰ Ora 20:00 | 

De ce să mergem la teatru?
Teatrul este un promotor al ideilor marilor dramaturgi, care au transpus pe scenă trăiri, sentimente, dar și concepte valoroase.
Teatrul ne ajută să vedem o perspectiva diferită de cea personală. Fiecare piesă jucată pe scenă dezvăluie diverse situații, actorii ajung în situații emoționale și intelectuale care s-ar putea să nu apară în viețile reale, dar din care avem ce învăța. E o perspectivă corectă, de multe ori obiectivă sau subiectivă, e o perspectivă ce ni se dezvăluie în fața ochilor pe măsură ce piesa își continuă cursul firesc.

Teatrul ne amintește că nu suntem singuri. Când mergem la teatru trăim o experiență unică alături de actori, de cei de lângă noi, de public, în același spațiu al sălii de spectacole. Valoarea teatrului stă tocmai în această relație stabilită între public, actor și individ. Teatrul nu comportă mediere, evoluează și e tot timpul diferit. Poate că scriptul e la fel în fiecare seară, rolurile sunt aceleași, însă performanțele sunt unice, de fiecare dată când asistăm la o piesă de teatru. Toată lumea implicată, care ia parte la spectacole are o experiență distinctă și unică care nu are cum să fie replicată.

Mai este teatrul la fel de important astăzi? 
Actori pe scenă, roluri emoționante, de care ne amintim mereu cu plăcere, ropote de aplauze și emoții live. Iată ce oferă orice piesă de teatru. Teatrul modern a evoluat mult față de perioada lui clasică.  Avem teatru independent, teatru de cafenea, teatru pentru anumite categorii de public. Mai avem și un teatrul care a rămas la vechile standarde, teatrul clasic, făcut doar în săli de spectacole, cu actori cunoscuți și scenarii excelente.
Importanța teatrului a mai scăzut puțin în ultimele decenii, însă a rămas la un nivel pe care nu avem cum să îl neglijăm. Mersul la teatru se mai practică încă, deși nu vedem atât de mulți oameni care umplu sălile.

Teatrul e important pentru cultură, pentru societate, pentru fiecare individ în parte. O formă elitistă de arta, teatrul poate oferi informații și idei, poate schimba stări de spirit și poate trezi o dorință de nestăvilit de a cunoaște și a redescoperi cultura, în toate formele ei.

Teatrul oferă modele și tipare pentru situații de viață complexe! Teatrul farmecă și îndrumă la orice vârstă!